Ontgassen op locatie

Indien uit de meetresultaten blijkt dat er gevaarlijke concentraties gassen in de container of tankschepen zitten die de wettelijke grenswaarden overschrijden, zal het advies zijn dat de container gelucht moet worden. Daarna kan deze weer veilig worden betreden. Sommige gassen kunnen middels natuurlijke ventilatie geventileerd worden (open zetten van de container voor een bepaalde tijd), echter bij de meeste gassen dient dit te gebeuren middels geforceerde ventilatie.

Hier helpen wij u graag bij.

Ontgassen containers

Moet uw container ontgast worden? In sommige gevallen is ontgassen door middel van natuurlijke ventilatie voldoende, maar in de meeste gevallen zal er geforceerde ventilatie nodig zijn. Wanneer wij de afgekeurde container komen ventileren, maken wij gebruik van het Nordiko ventilatiesysteem. Dit werkt als volgt: wij plaatsen een ventilatiedeur op de container en koppelen daaraan een krachtige ventilator. Door een slang wordt er vervolgens lucht in de container geblazen, die met een uitgaande slang naar buiten wordt geleid. Uiteraard gebeurt dit altijd op veilige afstand.

Werkwijze ontgassen

Doordat wij het systeem op uw locatie op- en afbouwen, ervaart u geen tijdsverlies én heeft u geen kosten voor het transport. Wij voeren na de ventilatie altijd een hermeting uit, daarna kan de container gelost worden. Heeft u op uw locatie geen mogelijkheid voor geforceerde ventilatie? Geen probleem, wij beschikken over diverse locaties in Nederland waar de container geventileerd kan worden.

Zelf ontgassen

Bent u van plan om zelf de geforceerde ventilatie uit te voeren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor het kopen van een Nordiko ventilatiesysteem. Neem contact met ons op voor meer informatie, een vrijblijvende offerte en/of een demonstratie op uw locatie.

Ontgassen
Ontgassen op locatie
Nordiko