Je gaat aan de slag met het opstellen van de RI&E, waar moet je dan allemaal op letten? Als expert kunnen wij invulling geven aan het uitvoeren van gasmetingen en rapportages. Want wist je dat je als werkgever verplicht bent om werknemers een veilige werkomgeving te bieden? Met het uitvoeren van een gasmeting breng je de risico’s in kaart en creëer je een veilige omgeving voor jezelf en voor jouw medewerkers.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Eerst moet er een RI&E opgesteld worden. Samen met een preventiemedewerker worden de pijnpunten in een gebouw doorlopen. Deze punten worden op volgorde van belangrijkheid opgeschreven plus de bijkomende maatregelen, die vervolgens worden uitgewerkt in een plan van aanpak. Eén van die pijnpunten kan het lossen van containers zijn. Want bij het openen van deze containers kunnen er gevaarlijke gassen vrijkomen. Maar hoe kom je erachter wanneer het openen van een container gevaarlijk is? Hier komen wij om de hoek kijken.

Het uitvoeren van een gasmeting

Er moet een gasmeting gedaan worden, hiervoor bel je ons. Vervolgens komen wij zo snel mogelijk bij je langs om de risico’s voor de RI&E in kaart te brengen. We gaan met je in gesprek en kijken samen welke documentatie er al is en wat er nog nodig is: zo kunnen wij jou het beste advies geven. Op basis van gasmetingen en analyses maken wij een evaluatierapport, waarnaar je zelf aan de slag kunt met het (laten) uitvoeren van gasmetingen.

Hoe ziet zo’n gasmeetrapport eruit?

In het rapport dat je van ons krijgt lees je de wettelijke eisen over de hoeveelheid toegestane gassen versus de door ons gemeten gassen. Voor de douane is dit rapport slechts 2 uur geldig. Dat betekent dat de container binnen 2 uur gelost moet worden.

Wat kan ik zelf doen?

Zorg ervoor dat de container gesloten blijft. Een gasmeting doen bij een container die al geopend geweest is, heeft geen nut. De meting is dan niet betrouwbaar. Daarnaast is het mogelijk, nadat wij zijn geweest, om zelf meetapparatuur aan te schaffen en in de toekomt de metingen zelf te doen. Wij helpen je graag met de juiste apparatuur en leggen je uit hoe het werk. Heb je liever dat wij het blijven doen, is dit natuurlijk ook geen probleem!

Waarmee mogen we jou helpen?