Wat is gasdetectie?

Voordat een besloten ruimte betreden wordt, moet er gecontroleerd worden op de aanwezigheid van gevaarlijke gassen. Dit noemen we een ex ox tox meting. De gasdetectie meet de standaard gassen, als zuurstof (02), koolmonoxide (C0) en waterstofsulfide (H2S). Dit wordt aangevuld met een lower explosion level (LEL) meting voor de concentratie van explosieve gassen.  Daarnaast kan de detectie uitgebreid worden met een PID-meting voor de meting van vluchtige organische concentraties (VOC).

Gasdetectie besloten ruimte

Voor het uitvoeren van een gasmeting voor het gasvrij verklaren van een besloten ruimte dient gebruik gemaakt te worden van gepompte gasmeetapparatuur. Wanneer een ruimte gasvrij verklaard is kan daarna diffusie (niet gepompte) gasdetectie gebruikt worden in de vorm van persoonlijke meters (pac meter). Voor het uitvoeren van een gasmeting in een besloten ruimte dient de uitvoerende persoon in het bezit te zijn van een diploma.

Gasdetectieapparatuur huren of aanschaffen

Het is bij ons mogelijk om gasdetectie te huren of aan te schaffen. Wij bieden gasdetectieapparatuur aan voor het uitvoeren van metingen in besloten ruimten en voor het uitvoeren van metingen in zeecontainers.

Wij bieden u voor de verhuur en aanschaf de volgende gasdetectieapparatuur aan:

  • Enkelvoudig gasdetectie met een cel voor Zuurstof (O2) of LEL meting, of koolmonoxide (CO) of waterstofsulfide (H2S)
  • 2 in 1 Zuurstof (O2) en LEL meting
  • 3 in 1 Zuurstof (O2), LEL meting & koolmonoxide (CO)
  • 3 in 1 Zuurstof (O2), LEL meting, & waterstofsulfide (H2S)
  • 4 in 1 Zuurstof (O2), LEL meting, koolmonoxide (CO) & waterstofsulfide (H2S)
Gasdetectors

Gasdetectie op zeecontainers

Wilt u zelf gasmetingen uitvoeren op zeecontainers? Dan kunt u bij ons de gasdetectie huren of aanschaffen. Let op; voor het uitvoeren van gasmetingen op zeecontainers dient de uitvoerende persoon opgeleid te zijn tot Middelbaar gasmeetkundige (MGK).

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van gasdetectie op zeecontainers. Om u de juiste apparatuur te kunnen aanbieden, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Samen kijken we welke gasdetectie voor u geschikt is.