Fyco douane

Het uitvoeren van een fysieke controle (FYCO) is een taak van de douane. Bij deze controle worden de containerinhoud en de douanedocumenten gecontroleerd. Om de veiligheid van douanemedewerkers te waarborgen is een gasvrij verklaring nodig alvorens de FYCO-controle plaats mag vinden.

Gasvrij-verklaring Nederland

Onder het begrip ‘gasvrij’ of ‘veilig voor betreden’ wordt in het land van herkomst anders verstaan dan in Nederland.  Daarom worden ‘gasvrij verklaringen’ uit het buitenland in Nederland niet geaccepteerd.

Gasmeet certificaat

Een gasvrij verklaring bij een FYCO-controle mag niet ouder zijn dan 2 uur. Omdat degasdokter.nl de container voor u op locatie kan meten hoeft u de container niet meer te vervoeren voor de controle. Een verlopen gasvrij verklaring is hiermee uitgesloten.
Nadat degasdokter.nl de meting heeft uitgevoerd zal deze een gasmeet certificaat afgeven aan de douanebeambte en de ontvangende partij. Tevens zal er direct een mail naar de opdrachtgever gestuurd worden met de meetresultaten.

Bevinden zich in de container geen gevaarlijke gassen meer, dan is de container gasvrij verklaard en kan deze veilig betreden worden door personeel.

Douane - Fysieke controle (FYCO)